Top goedkope Europese bestemmingen

Elke reiziger zal in Europa iets moois te zien krijgen. Voor degenen die met een universiteitsbudget reizen, heeft het ook een breed scala aan plaatsen met smakelijke gerechten, verbluffende architectuur en prachtige natuur. De Oude Wereld heeft reizigers veel te bieden, ongeacht welk land u bezoekt. Maar waar moet je heen?

Bulgarije

Bulgarije is een van de meest interessante Oost-Europese bestemmingen vanwege de rijke geschiedenis, prachtige architectuur, vriendelijke mensen en heerlijke gerechten. Het land is in wezen een culturele smeltkroes met Perzische, Slavische, Griekse en Ottomaanse invloeden, dus reizigers hebben de mogelijkheid om meerdere verschillende culturen in één land te ervaren. Het is een beetje meer buiten de gebaande paden, maar het is ook perfect geschikt voor een universiteitsbudget!

Polen

Polen is altijd een van de beste bestemmingen geweest voor studententoeristen vanwege de lagere prijzen in vergelijking met de westerse landen zoals Frankrijk en Spanje. Het aantal fantastische dingen dat in Polen te zien is, is echter redelijk gelijk. Er is bijvoorbeeld het Tatra-gebergte, het Wawel-kasteel, het Lazienki-park, de Lakenhal van Krakau, het Slowinski National Park, het Jasna Gora-klooster en vele andere bezienswaardigheden om er maar een paar te noemen! En je zult misschien aangenaam verrast zijn door de (lage) kosten van enkele van de beste dingen om te doen in Polen.

Roemenië

Elke Roemeense stad heeft oude stadsdelen waar reizigers de prachtige architectuur van de afgelopen eeuwen kunnen bewonderen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in inheemse architectuurstijlen, is dit land een geweldige vondst omdat bijna alle oude gebouwen het bekijken waard zijn. De oude binnenstad van Boekarest is bijzonder charmant! Voor sensatiezoekers, maak een nachtelijke excursie naar het Bran Castle, beter bekend als ‘Dracula’s Castle’. Naast architectuur zullen studentenreizigers de prijzen zeer betaalbaar vinden.

Hongarije

Net als elk ander Europees land heeft Hongarije ongelooflijke kathedralen, kastelen, parken, pleinen, hotels en zelfs thermale baden. Boedapest wordt steeds populairder, en niet voor niets! Voor studenten is het een geweldige bestemming omdat accommodatie, vervoer en eten relatief goedkoop zijn. Een hint voor u: zoek niet naar hotels in de centrale delen van de Hongaarse steden, goedkope hotels liggen een beetje buiten het stadscentrum.

Oekraïne

kraine is momenteel een van de meest onderschatte plaatsen om te bezoeken in Europa. Dit land heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van toerisme. Het is ook een van de meest onontgonnen Europese landen die veel te bieden heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de Oekraïense stad Lviv net na Praag de beste Oost-Europese stad is om te zien? De unieke Poolse, Oostenrijkse en Hongaarse roots combineren de Oost-Europese cultuur met stijlen uit Italië en Duitsland. TL; DR – het is mooi en zeker een bezoek waard. Nog meer goed nieuws: u hoeft de bank niet te breken om te bezoeken!

Zeen Social Icons

More Stories
Goedkope en geweldige toeristische bestemmingen in Afrika