Temasek in Singapore zegt dat zijn portefeuille voor het eerst in vier jaar is gedaald als gevolg van Covid-19

De staatsinvesteringsmaatschappij Temasek in Singapore zei dinsdag dat de nettowaarde van zijn portefeuille voor het eerst sinds 2016 is gedaald toen de coronaviruspandemie de wereldmarkten trof.

De omvang van de portefeuille van Temasek daalde tot 306 miljard Singaporese dollar ($ 223,73 miljard) voor het financiële jaar dat eindigde op 31 maart, ongeveer 2,2% lager dan de 313 miljard Singaporese dollar van vorig jaar, aldus het bedrijf in zijn jaarverslag.

Het aandeelhoudersrendement over een jaar was min 2,28%, zei het bedrijf. Maar het rendement was 5% over een periode van 10 jaar en 6% over 20 jaar, voegde het eraan toe. Die rendementen houden rekening met alle dividenden die aan de aandeelhouder van Temasek zijn uitgekeerd, minus eventuele kapitaalinjecties.

Temasek – een actieve aandeleninvesteerder in zowel de publieke als de private ruimte – is eigendom van de regering van Singapore, een klein maar welvarend land in Zuidoost-Azië.

Temasek schreef zijn beleggingsprestaties van het afgelopen jaar toe aan de verspreiding van de coronavirusziekte, of Covid-19, waardoor de wereldwijde markten in maart kelderden. Het bedrijf merkte op dat de markten zich sindsdien hebben hersteld, maar waarschuwde voor onzekerheden zoals spanningen tussen de VS en China.

Dilhan Pillay Sandrasegara, uitvoerend directeur en CEO van Temasek International, zei dat zowel de VS als China de afgelopen vijf tot zes jaar ‘belangrijke bestemmingen’ zijn geweest voor de investeringen van het bedrijf.

Hij legde uit dat wat er gebeurt met de relatie tussen de VS en China gevolgen kan hebben voor andere economieën en bedrijven die wereldwijd actief zijn, en Temasek volgt de ontwikkelingen met betrekking tot de twee economische reuzen nauwlettend.

Zeen Social Icons

More Stories
Veelgemaakte fouten bij het maken van baby’s