Kledingrekken bewegen langs wieltjesbanen in de atletiekwinkel Reigning Champ in Los Angeles

Studio Peter Cardew uit Vancouver heeft deze winkel in Los Angeles ontworpen voor een bedrijf in atletiekkleding om te verwijzen naar de esthetiek van een sportschool.

De Reigning Champ-winkel op 115 South La Brea Avenue in Los Angeles heeft muren bedekt met witte geglazuurde tegels, betonnen vloeren en houten kledingrekken – eenvoudige materialen die door Peter Cardew zijn gekozen om de stijl van een gymzaal te volgen.

“Om de klant met het product in contact te brengen, verwijst het ontwerp van de winkel in Los Angeles schuin naar het domein van een sportschool en biedt het een harmonieuze omgeving die geschikt is voor het tentoonstellen van atletische kleding”, legt de studio uit.

“De materiaalkeuze versterkt de relatie met sportactiviteiten door het gebruik van functionele en utilitaire witte geglazuurde tegels als wand- en bankoppervlakken, gepolijste betonnen vloeren en display-armaturen vervaardigd met behulp van western hemlock, een overvloedig economisch hout met een rechte nerfefficiëntie,” het toegevoegd.

“Allemaal met als hoogtepunt een functionele plaats van activiteit die vergelijkbaar is met een effectief sportmilieu.”

In de bodem van de houten kledingrekken die aan rails aan het plafond hangen, worden stapels opgevouwen kleding opgeborgen.

De houten constructies, die zijn verstevigd met metaalwerk, hebben wielen die aan de bovenkant van de houten constructies zijn bevestigd, zodat ze gemakkelijk door de winkel kunnen worden verplaatst.

“In overeenstemming met deze actieve in plaats van passieve omgeving zijn de display-armaturen oneindig mobiel omdat ze worden opgehangen aan betonnen balken die zijn bevestigd aan rails met wielen, waardoor het gemakkelijk is om seizoensconfiguraties te veranderen”, voegde de studio eraan toe.

“Om nog meer veranderingen mogelijk te maken, worden deze armaturen bovendien eenvoudig aan elkaar geschroefd, zodat ze kunnen worden verwijderd voor speciale evenementen, feesten of tentoonstellingen.”

De materialiteit gaat door in de kleedkamers, waarvan de deuren een opening hebben met een ingebouwde houten plank, zodat klanten kleding kunnen ruilen met verkopers van Reigning Champ.

Regerend Champ overspant de begane grond van het gebouw met twee grote ramen die uitzicht bieden en natuurlijk licht de ruimte in.

Zeen Social Icons

More Stories
Exploring The Woods