Hoe voorkom je dat je onzeker bent over jezelf?

Stop met jezelf in elkaar te slaan omdat je onzeker bent

Onze cultuur waardeert zelfverzekerde doorzetters, en het is gemakkelijk om te vergeten dat iedereen met onzekerheid omgaat. Onzekere mensen hebben de neiging om erg hard voor zichzelf te zijn, wat het probleem vergroot, dus neem een ​​pauze omdat je mens bent.

Het is belangrijk om de oorzaak van uw onzekerheid te achterhalen

Gewoonlijk zijn er twee wortels van onzekerheid: echte tekortkomingen en waargenomen tekortkomingen. Met echte tekortkomingen is er een echt gebrek aan vaardigheid of ervaring, wat begrijpelijkerwijs tot onzekerheid leidt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om je onzeker te voelen over spreken in het openbaar als je het nauwelijks hebt gedaan.

Denk eraan om jezelf zoveel te vertellen

Wat zou je zeggen tegen een vriend die werd afgewezen of mislukt? Dat is hoe je tegen jezelf moet praten. We hebben allemaal een constant doorlopend commentaar in onze gedachten, en onzekere mensen hebben meer kans op een negatief commentaar en zijn onaardig tegen zichzelf.

Bouw de nodige vaardigheden op om onzekerheid te overwinnen

Als je je onzeker voelt, stel jezelf dan deze twee vragen om een ​​productieve dialoog met jezelf te beginnen: ben je onzekerder in de buurt van anderen, of voel je je onzekerder als je alleen bent? Als je in de buurt van anderen bent, kan het zijn dat je moeite hebt om dicht bij mensen te komen, alsof je bang bent om afgewezen te worden of je onvoldoende voelt.

Omring jezelf met mensen die van je houden

Als u zich waardeloos voelt, wees dan niet bang om hulp te vragen. Sms of bel een geliefde, ga koffie drinken met een vriend of familielid. Wees open en eerlijk over hoe u zich voelt. Iemand laten luisteren en van je houden is ongelooflijk therapeutisch; het activeert zelfs een genetische schakelaar in uw hersenen die uw veerkracht kan vergroten, uw bloedchemie kan veranderen en tot 1400 neurofysiologische reacties kan krijgen die voor u werken!

Zeen Social Icons

More Stories
Zal Apple op 15 september een nieuwe HomePod aankondigen? Dit is wat we hebben gehoord