Goedkope en geweldige toeristische bestemmingen in Afrika

Kigali, Rwanda

Als je Kigali vergelijkt met andere Afrikaanse steden, zul je merken dat het gemakkelijk is om met een beperkt budget te navigeren.

Een favoriet onder toeristen naar Rwanda zijn de gorilla-trektochten in het Volcanoes National Park. Die rondleidingen kunnen echter gemakkelijk komen met een prijskaartje van $ 750 of meer.

Volgens Trip Advisor zijn er goedkopere tours die u al voor slechts $ 240 vindt.

Als dat nog steeds te veel geld is voor je budget, sla dan de gorilla-trekking helemaal over en kies voor een cruise op het Kivumeer voor $ 84 of steun de lokale bevolking door een culturele wandeltocht te boeken.

Caïro, Egypte

Ondanks zijn populariteit is Egypte een van de goedkoopste Afrikaanse landen om te bezoeken als je een klein budget hebt.

Vanaf het begin zou je de Gizeh-piramides op je reisroute moeten hebben. Als je wat onderzoek hebt gedaan, weet je dat je ervaring afhangt van de tickets die je koopt.

Volgens Egypt Travel kost een kaartje voor het Gizeh-plateau $ 10.

Als je wat meer wilt uitgeven, heeft Egypt Pyramid Tours een dagtocht om zowel de piramides van Gizeh als de Sfinx te zien voor $ 35.

Nairobi, Kenia

Nairobi staat bekend als een van de safarihoofdsteden ter wereld en is een andere populaire bestemming die nogal duur kan zijn. De tarieven voor een van de iconische activiteiten, ontbijt met giraffen, beginnen bij ongeveer $ 620 per nacht.

Wil je niet zoveel uitgeven? Het goede nieuws is dat er andere alternatieven zijn, waaronder de keuze om het Nationaal Park van Nairobi te bezoeken.

De toegangsprijs is $ 50 en bezoekers hebben nog steeds de kans om ‘s werelds meest verbluffende dieren in het wild van dichtbij te zien.

Zanzibar, Tanzania

In het verleden werd Zanzibar beschouwd als een van die once-in-a-lifetime reizen waarvan werd gedacht dat ze exclusief waren voor mensen met veel geld.

Begrijp ons niet verkeerd, Zanzibar is nog steeds een mooie en once-in-a-lifetime mogelijkheid, maar als je het juiste moment kiest om te reizen, kun je een retourticket kopen dat aanzienlijk lager is dan de gemiddelde prijs van $ 1500.

Het beste van Zanzibar is dat als je er eenmaal bent, je niet veel meer hoeft te doen dan naar het strand te gaan om gratis te genieten van luxe en schoonheid.

Addis Abeba, Ethiopië

Over Oost-Afrika gesproken, luchtvaartmaatschappijen zoals Ethiopian Airlines hebben Addis Ababa niet alleen toegankelijker, maar ook betaalbaarder gemaakt dan ooit.

Als een van de grootste steden van Afrika is er zoveel te zien en te doen in de hoofdstad van Ethiopië. Travel Noire raadt echter een reis naar het Nationaal Museum aan.

Het Nationaal Museum van Ethiopië herbergt de artistieke schatten van het land en een van de beste archeologische vondsten: de overblijfselen van vroege mensachtigen, waarvan de bekendste “Lucy” is, aldus Joy of Museums.

De toegangsprijs in het museum is minder dan $ 1.

Zeen Social Icons

More Stories
Temasek in Singapore zegt dat zijn portefeuille voor het eerst in vier jaar is gedaald als gevolg van Covid-19