Goedkoopste landen om te bezoeken in Zuidoost-Azië

Filipijnen: goedkoop en vrolijk

De Filippijnen zijn niet alleen belachelijk goedkoop in termen van reis- en kosten van levensonderhoud, maar de Filippijnse bevolking is echt een van de vriendelijkste mensen ter wereld. De Filippijnen, die bestaat uit meer dan 7.000 eilanden, hebben adembenemende stranden, actieve vulkanen, de Chocolate Hills en natuurlijk de beroemde Palawan, vaak genoemd als het mooiste eiland ter wereld. Je kunt nog steeds proeven van de luxe in Palawan zonder de bank te verslaan, met privéhuisjes die ongeveer $ 20 per nacht kosten en tal van heerlijke lokale visgerechten die ongeveer $ 7 kosten.

Maleisië: door velen beschouwd als duur maar eigenlijk goedkoop

Maleisië is een land dat sommige reizigers vermijden uit angst te duur te zijn vanwege de sterke economie en meer welvarende gebieden zoals Kuala Lumpur die het oordeel van mensen vertroebelen. Maleisië als land is echter nog steeds erg goedkoop, waarbij Kuala Lumpur zelfs een goedkoper alternatief is voor plaatsen als Singapore. Naast de voor de hand liggende stad Kuala Lumpur, beschikt Maleisië ook over UNESCO-werelderfgoedlocaties (Penang), nationale parken met boomtoppen (Taman Negara), culturele centra (Malakka) en strandparadijs-eilanden (Tunku Abdul Rahman National Park). Een nadeel voor Maleisië is de hoge belasting op alcohol, die duur is in bars, restaurants en supermarkten. Hoewel het niet veel verschilt van de prijzen in de VS, het VK of Australië, is het veel meer dan de goedkopere omringende landen van Maleisië.

Laos: goedkoopste land zonder massatoerisme

Laos is een land dat ontsnapt is aan het massatoerisme, waardoor het de perfecte bestemming is voor een rustigere en kalmere ervaring. Hoewel er geen toeristen zijn, is het zeker niet ontoegankelijk vanwege de verbeterde infrastructuurprojecten van de afgelopen jaren. Er is de moderne hoofdstad Vientiane met de Gouden Stupa, maar ook het traditionele landelijke Laos, waar je bergachtig terrein en nederzettingen van bergstammen kunt vinden. Bekijk ook zeker de goedkope UNESCO-stad Luang Prabang en Luang Namtha in het noorden, waar je avontuurlijk kunt worden met kajakken, wandelen en fietsen (je kunt deze activiteiten beperken om de kosten laag te houden). Je kunt ook goedkoop reizen in het zuiden, genieten van de Mekong rivier, watervallen en eilandhoppen.

Cambodja: luxe reizen voor budgetprijzen

Cambodja is geweldig vanwege zijn rijke geschiedenis en fascinerende landschappen. Misschien wel het beroemdste monument in Cambodja is Angkor Wat, een religieuze structuur die dateert uit het Angkor-rijk in de 12e eeuw. Cambodja valt vaak op als een alternatief voor de meer bekende en toeristische Thaise eilanden, met afgelegen eilanden zoals Koh Thmei, Koh Totang en Koh Ta Kiev die authentiek en toch luxueus blijven. Omdat accommodatie zo goedkoop is in Cambodja, kunt u ook upgraden en uzelf trakteren op meer extravagante hotels die een kwart van de prijs zijn in vergelijking met het equivalent in naburige landen.

Indonesië: de goedkope bestemming om het eilandleven te ervaren

Hoewel Bali de meest bekende en populaire bestemming van Indonesië is, is het land eigenlijk een archipel die bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waardoor het een geweldig land is om met een beperkt budget het eilandleven te ervaren. Hoewel Bali nog steeds goedkoop is in vergelijking met westerse begrippen ($ 15-20 per nacht voor een privékamer), zijn er veel minder bekende eilanden in Indonesië waar je veel meer waar voor je geld kunt krijgen. Iets goedkoper en minder toeristisch, maar nog steeds zo betoverend als Bali, is het eiland Lombok, met onder meer vulkanen, watervallen, landelijke dorpen en bergen. Java en Flores (voor Komodo National Park) zijn ook zeker een bezoek waard, en zijn bijzonder goedkoop, met goede privékamers voor ongeveer $ 10 per nacht.

Thailand: goedkoopste land voor lekker eten

Hoewel de dagelijkse kosten om in Thailand te reizen erg vergelijkbaar zijn met die in Maleisië, staat Thailand bekend om zijn smakelijke eten, zowel in chique restaurants als het straatvoedsel. Als je in Thailand bent, zorg er dan voor dat je geniet van traditionele gerechten zoals pad thai of noedelsoepgerechten (vermeld op onze blog: beste straatvoedsel in Azië) en wat verfrissend fruit en smoothies, die goedkoop te vinden zijn voor minder dan $ 1. Wanneer u kiest waar u binnen Thailand reist, zult u merken dat het noorden veel goedkoper is dan centraal en zuidelijk Thailand. Het noorden biedt ook een andere beleving; van de natuur en de jungle tot meer authentieke culturen op een traditionele avondmarkt. Ga naar Bangkok om de bruisende stad te ervaren, of ga naar het zuiden voor prachtige stranden zoals Ko Phi Phi Island.

Zeen Social Icons

More Stories
Plastic Fashion