Europese aandelen sluiten lager na besluit van de ECB; Games Workshop 12% gestegen

Europese aandelen sloten donderdag lager nadat de Europese Centrale Bank de rentetarieven stabiel hield en zei dat ze verwachtte dat de eurozone een kleinere recessie zou doormaken dan ze had gevreesd.

De pan-Europese Stoxx 600 sloot voorlopig met meer dan 0,5%, terwijl mijnvoorraden 1,5% daalden om tot verliezen te leiden. Auto’s en reis- en vrijetijdsaandelen gingen tegen de trend in, respectievelijk met ongeveer 0,6% en 0,7%.

Het komt nadat de ECB aankondigde dat het zijn rentetarieven en het coronavirus-stimuleringsprogramma ongewijzigd zou houden. De centrale bank zei ook dat het basisscenario voor de eurozone was dat het bbp dit jaar met 8% zou krimpen, een bescheiden verbetering ten opzichte van de krimp van 8,7% die ze in juni had voorspeld.

Het herstel zal echter waarschijnlijk langzamer verlopen dan aanvankelijk was voorspeld en de verwachting is dat de inflatie de komende jaren onder de doelstelling van de bank zal blijven.

Sinds de laatste bijeenkomst van de ECB lieten de economische gegevens tekenen zien van een vertraging van het herstel, de euro is in waarde gestegen en de kerninflatie zakte in augustus naar een nieuw dieptepunt.

In de Verenigde Staten stegen de aandelen licht tijdens de schokkerige handel, terwijl tech-aandelen probeerden voort te bouwen op het scherpe herstel van de vorige sessie. Uit economische gegevens van donderdag bleek dat de wekelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS vorige week slechter waren dan verwacht.

De arbeidsafdeling meldde 884.000 eerste aanvragen voor werkloosheidsverzekeringen, vergeleken met 850.000 verwacht door economen die door Dow Jones werden ondervraagd.

Verzekeringsmarktplaats Lloyd’s of London boekte donderdag een eerste halfjaar verlies vóór belastingen van £ 400 miljoen ($ 520,08 miljoen) op de rug van £ 2,4 miljard aan Covid-19-uitbetalingen tot dusver dit jaar.

De aandelen van Games Workshop stegen met bijna 12% na een optimistische handelsupdate van drie maanden, terwijl aan de andere kant van de Europese blue-chip-index supermarktketen WM Morrison bijna 5% gleed na een daling van de winst in het eerste halfjaar met 25,3%.

Zeen Social Icons

More Stories
Light Reflections