Beste goedkope vakanties in Midden- en Zuid-Amerika

Bij het plannen van een budgetvriendelijke reis, is het gemakkelijk om Midden- en Zuid-Amerika van je lijst af te halen vanwege de over het algemeen hoge vliegtickets en dure accommodaties. Maar met voordelige wisselkoersen en een verscheidenheid aan gratis eersteklas attracties die wachten op verkenning, moet u dit deel van de wereld niet als onbereikbaar beschouwen.

Cusco

Weelderige tempels, torenhoge kathedralen en het hemelse Machu Picchu – Cusco biedt toegang tot eersteklas locaties, allemaal tegen relatief lage reiskosten. Bezoek in de lente of herfst voor de beste hoteltarieven, minder drukte en aangename temperaturen.

Machu Picchu

Sinds 1911 hebben cultuurhonden van heinde en verre de bedevaart gemaakt om de mystieke tempels van Machu Picchu te zien. Het verkennen van het terrein kost je (net als de trein vanuit Cusco); een bezoek tussen september en november levert echter betaalbare accommodatie op.

Lima

Gevuld met een rijke geschiedenis en bruisende cultuur, is Lima een uitstekende bestemming voor een Zuid-Amerikaanse vakantie. Het is gratis om door de pleinen en parken te slenteren (en hun indrukwekkende architectuur te bewonderen), of je kunt ontspannen op het strand. In april, mei, september en oktober vindt u goedkope vluchten en accommodatie-tarieven, plus aangename gemiddelde uitzendkrachten in de jaren 60 gedurende die maanden.

Costa Rica

Als je vroeg genoeg boekt, vind je vast en zeker een deal op deze tropische hotspot. Wie op zoek is naar een plekje in de zon, moet naar het crèmekleurige zand van het schiereiland Nicoya gaan. Of leg je hoofd neer in Jacó, een ontspannen surfstad met gemakkelijke toegang tot de regenwouden in het binnenland.

Bogota

De hoofdstad van Colombia is een opkomende bestemming met verschillende belangrijke troeven: prachtige architectuur, verrukkelijk eten en een bruisend nachtleven. Met dit alles ervoor, is Bogotá misschien niet erg lang goedkoop. U zult merken dat u hier ook vrij kunt uitgeven dankzij de lage wisselkoersen.

Santiago

De hoofdstad en grootste stad van Chili biedt een stedelijke mix van oud en nieuw aan de voet van het Andesgebergte. Bovendien zijn veel van de topattracties van de stad gratis of hebben lage toegangsprijzen, waardoor Santiago een ideale locatie is voor prijsbewuste reizigers.

Zeen Social Icons

More Stories
Dining In The Shadows