O shop in Chengdu is overdag een lifestylewinkel en ‘s avonds een bar

Een reeks spiegelpanelen verdoezelt de cocktailbar in deze winkel annex café in Chengdu, China, gemaakt door ontwerpstudio Office AIO.

De winkel, die ongebruikelijk O heet, werd genoemd door de eigenaar en de medeoprichter van Office AIO, Tim Kwan.

Kwan en de winkeleigenaar namen de eerste letter van het woord “object” en voelden dat O de “perfecte vorm was die de eeuwigheid vertegenwoordigt – het heeft geen begin of einde, geen richting of een goede omweg”.

De looping-vorm van de letter O verwijst ook naar de veranderende functie van de 68 vierkante meter grote winkel: overdag is het een café dat een samengestelde selectie lifestyleartikelen en designmeubilair verkoopt en tentoonstelt, terwijl het ‘s avonds verandert in een bar.

Aan de ene kant van de winkel staat een lange zandstenen toonbank waar de koffiemachine van het café staat. Vlak ervoor staat een lange houten tafel waar de barista drankbestellingen kan bereiden.

De basis van de toonbank is ingebouwd met een open haard, die bij het vallen van de avond kan worden ingeschakeld om een ​​gezelliger sfeer in de winkel op te roepen.

Aan de andere kant van de winkel is een zilvermetalen plank waar producten worden uitgestald en een rij neerklapbare stoelen die zijn bekleed met bruin leer.

De achterkant van de winkel lijkt te zijn bekleed met spiegelpanelen, maar deze kunnen naar achteren worden getrokken om de nachtelijke drankbar te onthullen. Drankflessen staan ​​langs de binnenkant van de panelen.

De oppervlakken in de rest van winkel O zijn verder eenvoudig gehouden. Om de onderste helft van de muren loopt een vlekkerige strook zichtbaar beton, maar op de bovenste helft is gebroken witte verf aangebracht.

Interessant wordt toegevoegd door een handvol potplanten en een reeks gebogen schermen die net onder het plafond zijn opgehangen.

Het laatste scherm is voorzien van een ledstriplicht dat kan worden aangepast om de ruimte met verschillende kleuren te doordringen.

“[De schermen] geven een gevoel van karakter in de winkel zonder enige voetafdruk in te nemen”, legt de studio uit.

“We hopen dat deze ruimte ideeën, objecten en mensen van hoge kwaliteit tot interactie en uitwisseling zal aanmoedigen en uiteindelijk een gezonde ervaring zal bereiken die objectief wenselijk is”, concludeerde het.

Zeen Social Icons

More Stories
Silver Iceland