OPEC verlaagt de olievraagprognose voor 2020, verkort de vooruitzichten voor 2021 op pandemische gevolgen

De OPEC heeft haar prognose voor de groei van de vraag naar olie dit jaar verlaagd, daarbij verwijzend naar een zwakker dan verwacht herstel in India en andere Aziatische landen, en de gewaarschuwde risico’s blijven “hoog en schuin naar beneden” voor de eerste helft van volgend jaar.

In een nauwlettend gevolgd maandelijks rapport dat maandag werd gepubliceerd, heeft de groep olieproducerende landen haar vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar olie naar beneden bijgesteld tot gemiddeld 90,2 miljoen vaten per dag in 2020. Dat is een daling van 400.000 bpd ten opzichte van de schatting van de vorige maand en weerspiegelt een krimp. van 9,5 miljoen bpd jaar-op-jaar.

Het rapport komt naarmate de deelnemers aan de energiemarkt zich steeds meer zorgen maken over een haperend economisch herstel en een struikelende vraag naar brandstof in de nasleep van de coronavirus-pandemie.

De door het Midden-Oosten gedomineerde groep, die bestaat uit enkele van ‘s werelds grootste olieproducenten, zei maandag dat het de vraag naar olie in de OESO-landen met ongeveer 100.000 bpd had bijgesteld als gevolg van minder dan verwachte dalingen in alle subregio’s tijdens de tweede periode. kwartaal.

De vraag naar olie werd echter met 500.000 bpd verlaagd in de niet-OESO-regio als gevolg van de zwakkere prestatie van de vraag naar olie in Azië, met name in India.

Vooruitblikkend zei de OPEC dat de negatieve impact op de olievraag in Azië naar verwachting zal aanhouden in de eerste zes maanden van 2021.

“Bovendien blijven de risico’s verhoogd en naar beneden gericht, vooral met betrekking tot de ontwikkeling van gevallen van Covid-19-infectie en mogelijke vaccins”, zei de groep in het rapport.

“Bovendien blijven de snelheid van het herstel van de economische activiteiten en het groeipotentieel van de vraag naar olie in andere Aziatische landen, waaronder India, onzeker”, voegde hij eraan toe.

Als zodanig verwacht de OPEC nu dat de wereldwijde vraag naar olie volgend jaar met 6,6 miljoen bpd zal groeien tot gemiddeld 96,9 miljoen bpd. Deze bijgewerkte prognose was ook 400.000 bpd lager dan de vorige schatting.

Zeen Social Icons

More Stories
Exploring The Woods